Info & Priser

 

Precis som de stora mästarnas verk så är varje bild unik, därför kan priserna variera utifrån foto, önskad storlek och teknik.

Nedan får du en uppfattning om vilka priser det rör sig om, men jag måste fortfarande se fotot innan priset kan spikas.

En vanlig fråga jag får är varför det kostar så mycket, men faktum är att detta är bland de lägsta priserna man kan få tag på:

priser

Frakt tillkommer; rekommenderat brev 98 kr

Om du väljer att skicka porträttet som vanligt brev så går det inte att spåra, så då vill jag vänligt påpeka att jag avsäger mig allt ansvar ifall posten slarvar bort det – jag kommer i vilket fall som helst att maila dig ett foto på porträttet så att du vet att det är gjort och skickat.

 

Hur man beställer ett porträtt

Det är hur enkelt som helst:

– Välj ett tydligt och skarpt foto. Tänk på ditt fotos kvalitet; är kvaliteten dålig så blir teckning också dålig.

– Skicka mig ditt foto via kontaktformuläret här på sidan så kommer jag med ett prisförslag.

– Jag påbörjar teckningen så fort jag fått betalning från dig. Jag skickar teckningen till dig så fort den är klar, räkna på ca 2 veckor förutom Postens leveranstid. Kortare tid är ibland  möjligt — det skadar inte att fråga!

Betalning kan göras via banköverföring (enklast) eller via Paypal.

 

Tips på underhåll

Teckningen skyddas av ett lager fixativ, men grafit och kol färgar lätt av sig. Vidrör inte själva teckningen; beröring, gnuggning eller annat kan förstöra den.

Rama in teckningen med en passepartout bakom glaset, det är snyggare och teckningen riskerar inte att färga av sig på glaset.

Skydda alltid teckningen, även om den hänger inramad, från all form av fukt – badrummet eller köket är kanske inte ideala ställen.

 

 

Frågor & Svar

 

Hur gör du när du tecknar?

Jag drar igång Spotify på datorn och tar upp bilden på dataskärmen, där jag lätt kan förstora den om någon detalj verkar otydlig, och så skissar jag upp konturerna. Därefter börjar själva teckningsprocessen med att arbeta sig igenom skissen lager för lager tills jag känner att den får eget liv. Då får den vila någon dag, eller två, för att jag ska kunna se på den med utvilade ögon och eventuellt rätta till någonting.

 Ser dina teckningar ut precis som på bilderna?

Nej, verkligen inte. Verkligheten är alltid vackrare, bättre, mer levande. Ett porträttfoto, om man kan kalla det så, återspeglar verkligheten på ett otillfredsställande sätt. Ta bara en titt på mina bilder här, och kom ihåg att pappret i verkligheten är vitt eller naturvitt. Jag skulle kunna skanna vissa av dem, men då försvinner så pass mycket av nyanser och skuggor att det blir svårt att känna igen objektet och pinsamt att visa upp. Att fota porträttet är alltså bättre, men då kommer – förutom nyanser och skuggor – så mycket mer med som inte ska vara där. Det ideala vore att lära sig PhotoShop utantill och baklänges med händerna på ryggen, men jag har fokuset på mina teckningar och allt annat så tiden tycks inte finnas till för det.

Vad dyr du är!

Nej, det är jag verkligen inte. Det ligger många timmars arbete bakom varje teckning, det är ingenting jag gör på en kvart innan frukost. Mina priser är i själva verket jättelåga, och jag kan hålla dem enbart för att jag har ett annat jobb också.

 Leveranstid:

Jag brukar själv räkna på ungefär två veckor för mig att bli helt färdig med det, men ibland tar det mycket längre tid för att jag kör fast eller för att helt enkelt haft mindre tid att arbeta med det. Det gör absolut ingenting om du mailar mig och frågar lite då och då för att hålla dig uppdaterad.

Varför måste jag betala i förväg?

Jag vill ha seriösa kunder, det är hela anledningen och en princip som jag inte gör undantag ifrån. Jag kan inte riskera att lägga ner min själ och jag vet inte hur mycket tid på en teckning bara för att sedan få höra att kunden ändrat sig/hittat en annan konstnär/glömt bort hela affären. Däremot så går jag med på att ge dig dina pengar tillbaka om du inte är nöjd – under förutsättning att du skickar tillbaka porträttet till mig i ursprungligt skick förstås.

 Förpackning:

Jag rullar in teckningen i en liten rulle som jag sedan sätter fast i en kartong som jag skickar till dig. Paketet tål i princip allt som Posten rimligen kan utsätta det för, och oavsett hur du väljer att skicka teckningen så kommer förpackningen vara densamma.

 

Comments are closed.