Publicerad

Jag har blivit publicerad…!

På en blogg.

På en annan blogg än min egen, alltså. Det tål att understrykas.

Ja, ok, det är ingen stor grej alls, jag vet. Men det är lite som när jag fick min första teckningsbeställning någonsin. Martine – min dåvarande tossiga franska chef – tvingade mig mer eller mindre att rita ett porträtt av hunden Lilou till henne, gratis, som hon skulle ge bort till hundens ägarinna i födelsedagspresent. Jag kunde ha sagt nej, jag borde ha sagt nej med tanke på hur hon la fram sin förfrågan*, men jag var ur balans inför perspektivet att någon bad mig göra en teckning att ge bort. Med flit.

Ingen har tvingat mig den här gången, givetvis. Jag är äldre och klokare nu… äldre i alla fall… och försöker att inte omge mig med så mycket knepigt folk. Det går rätt så bra, med ett par undantag förstås. Inga regler utan undantag.

Jag blev ombedd, och inte ens av ett undantag, på det allra mest smickrande vis**, att gästskriva*** på den här bloggen. Fatta. Det är Lilou i textformat. Min första.

Min första text handlar lite otippat om ett besök på ett hammam i Marrakech, visserligen, men det är oväsentligt. Här finns länken: En förstagångsupplevelse på Hammam Majorelle

Lilou

Lilou

*”Gör det här.”

”Vad händer om jag låter bli?”

”Då får du sparken.”

**Du har ju din egen blogg, men om du känner för att gästskriva för Orientalista någon gång så säg till! Jag är visserligen inte svårtflörtad när det gäller sånt här, jag tar ju tvång under hot om arbetslöshet som årets komplimang, men vem blir inte smickrad i ett sånt här läge? Va?

***gästskriva”!

1 Comment

  • Anna says:

    Va kul att du är med på Orientalista! 🙂
    Jag kommer ihåg det där som om det vore i går. Gled runt som en oljad blixt på det där golvet och försökte ignorera det faktum att ungefär bara halva kroppen faktiskt befann sig på mattan och den andra tjänade som skurtrasa direkt på det kaklade golvet som säkert otaliga kvinnor och barn rengjort sig på under dagen.
    En helt FANTASTISK upplevelse (så länge man håller nere bacillskräcken).

Leave a Comment