After Work

Stockholm från Skrapan

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och har aldrig varit i baren i Skrapan.

Borde jag göra en konstpaus här och skämmas lite? Må så vara att jag var borta i typ 10 år, men det är 2,5 år sedan som den ursäkten var aktuell, jag kan inte leva på den hela livet.

Jessica föreslog att vi skulle ses där på en aw i fredags, vilket var en av veckans bättre idéer – mycket för att alla ställen som jag inte har varit på, dvs de flesta, av princip är bra idéer. Utsikten från trappan sista biten vägde upp både kön till baren, bartendrarnas arbetsuniform och serveringspersonalens obevekliga isbrytarplöjande genom, och möjligen också över, folk.

Efter en stund kom en till bra idé flygande över vinglasen från Jessicas håll:

”Har du varit på Vampire Lounge?”

Ihop med aktuell omgivning blev det två ställen jag inte varit på. Jag hade hört om stället innan, att det inte skulle vara ett partyställe utan mer ett hängställe för fördrink, aw, dejt och sånt. Av nån anledning hade jag föreställt mig det med ett dansgolv – fråga mig inte varför.

Vi fick sittplats vid baren, drinklistan var en mindre bok och bartendern blandade sina beställningar framför oss. Glass, frukt, bär, shake, kryddor, apelsinskal, daim och godisklubbor hörde till de ingredienser som stod ut ur mängden. Vi räknade drinkarna på drinklistan; 77 st – och då hade vi inte med alla varianter av samma drink.

Plus: Drinkarna smakar efterrätt, de ÄR efterrätter många av dem, och de smakar inte alkohol.

Minus: Drinkarna smakar efterrätt, de ÄR efterrätter många av dem, och de smakar inte alkohol.

”Vampire Lounge” kommer nu bli mitt standardsvar när folk frågar mig vart jag vill gå.

”Vet du nåt bra ställe i närheten, Lisa?” Vi kan stå och frysa i Uppsala, jag kommer ändå säga Vampire Lounge med en touch of retard i blicken.

 

vampire lounge sthlm

Leave a Comment