om att vara sjuk

Bilden kommer från Publikt.se

Bilden kommer från Publikt.se

Jag är sjuk, men kommer att gå till jobbet ändå. Det är vad som kommer hända, men…

Vad är egentligen bäst? Jag vet inte om det är upptakten till nån form av influensa jag sitter och andas eller om jag fått nån form av allergichock. Tänk om jag smittar. Mina kollegor jobbar inte sida vid sida med mig, visserligen, men jag tänker på gästerna. Vill de verkligen ha mig i köket?

I Serre Chevalier, för att ta ett exempel, var det bara att gå till jobbet ändå. Så länge du kunde hålla dig på benen så gick du dit. Anledningen då var att om du inte gick, så satt det ingen på din plats och arbetet för kompisarna (de var mer kompisar än kollegor) blev mycket tyngre. Och för dig med, när du kom tillbaka. Det var aldrig värt det.

Anledningen till att jag går dit idag är för att jag inte kan se vem som skulle ersätta mig. Eller snarare, jag vet precis vem som skulle göra det och hon är ledig.

Så, hur ser arbetsmoralen ut här egentligen; vad kan en arbetsgivare kräva av sina arbetare, var går gränsen där man verkligen för allas bästa borde ta ett steg tillbaka och erkänna att nej, det är nog bäst om jag håller mig borta? För jag menar, jag kan precis lika gärna sitta och vara sjuk på jobbet som hemma, det är ju inte så att jag mår bättre av att inte gå dit… Dessutom går ju alla andra alltid dit även om de är dåliga, så varför skulle inte jag få det?

Resultatet är att jag försöker räkna ut vad min arbetsgivare helst skulle se. För det är så att om jag ringer och frågar så måste de säga åt mig att vara hemma, så i slutändan måste jag själv avgöra vad som är bäst.

Det skulle vara lättare om jag hade ett bättre grepp om situationen; kommer jag krascha ikväll eller har det värsta varit, liksom…

Leave a Comment