Paris I

 

Förra torsdagen, alltså 25/4, insåg jag när jag skulle gå hem från jobbet vid tre att jag hade en vecka ledigt. Det är möjligt att jag, om jag hade koncentrerat mig, hade insett detta tidigare – och med det menar jag tidigare under dagen – men nu föll det sig så att jag hipp som happ fick långledigt. Irriterad över att inte ha greppat det tidigare bestämde jag mig på stället för att åka bort.

Paris, kanske.

Jag hade helgen uppbokad redan, men hittade ett flyg på söndagen kl 12 och returflyg med Ryanair* torsdag kl 09:20. Jag skulle jobba torsdag eftermiddag, men tänkte att om jag landar strax före 12 i Skavsta så måste jag hinna hem och byta om innan jag börjar jobba kl 14:45.

Fredag gick åt till att leta boende, så jag la ut en förfrågan på couchsurfing.org och messade två på FB; en korsikanska som jag jobbade ihop med på Korsika 2007 och en ryska som var aupair i Annecy samtidigt som jag 2005 – eller om det var 2004? Usch vad gammal jag håller på att bli – om de hade tid att träffas.

Aude, korsikanskan, svarade nästan direkt…

Faktum är att jag inte åker till Korsika under semestern, så jag kommer att vara här! Det skulle vara jättekul att ses! Har du någonstans att bo? För om inte så är du välkommen hos mig… Jag bor inte i själva Paris men pendeln går alldeles intill, den tar dig till centrum på 20-30 min.

…så det ordnade sig med boende ganska fort. Gala, ryskan, bjöd in mig på middag ”när det passar”, och Emmanuel** blev sur för att jag inte sagt till tidigare. Han förblev sur tills det gick upp för honom att jag var lika förvånad som han över att åka till Paris, och då sa han bara ”Jag är med dig på onsdag”.

 

Paris II →

 

*Ve och Fasa.

**Emmanuel, lillebror till Olivier (Annecy), bor och jobbar i Laval, 1 tim och 40 min från Paris.

 

 

Leave a Comment