Teknisk Pryl

När den tekniska prylen åker fram så åker omvärlden ut. Om man kan göra någonting som man redan gör fast med en teknisk pryl istället, då är det garanterat värt ett försök. Och om den tekniska prylen vid första anblicken försvårar processen – vad det nu är man ska göra – så är det troligtvis inte relevant eftersom det bara handlar om att lära om. Vem vill inte lära om? Det är ju en Teknisk Pryl!

Senast i raden av glada förslag har vi Ritplattan.

Jag: Kan man surfa med den?

Han: Va?

Jag: Surfa. På internet. Google. Touchscreen. Fåret Frank.

Han: Asså… nej. Det är en ritplatta. Som en mus.

Jag: Aha.

Jag sitter och håller i plattan, som en apa håller i en nyckel med tillhörande hänglås, medan han lutar sig över mig och börjar ladda ner ritprogram och… sånt. Sedan tar han plattan och placerar den framför mig, sätter den tillhörande plastpinnen med knappar på i min hand, och ler förväntansfullt.

Han: Jag går och köper mat. Kommer strax.

Jag: Ok?

Han: Du får pröva dig fram, jag har aldrig gjort det där förut.

När han kommer tillbaka har jag, trygg i min ensamhet, redan haft flera diskussioner av förolämpande natur med pennan, plattan, datorn, solen, och världen i största allmänhet. Pennan tycks leva sitt eget liv. Jag blir andfådd av ansträngningen att se det positiva med ett illvilligt verktyg, så jag tar min tillflykt till soffan; det gäller att inte ta i för mycket så här i början. Man vill ju inte bli sjuk.

Så här hann det bli innan jag la ner.

ritplatta

 

1 Comment

  • Anna says:

    För min del är hela poängen med en sådan där mackapär att på ett lätt sätt så småningom få in det jag ritat i photoshop (där den riktiga magin och det roliga börjar). Utöver det förstår jag inte charmen med att sitta med en plastgrunka när man kan ha en riktiga penna i sin hand, känna det sträva pappret mot huden och höra raspandet av penna. Men, men… Säkert finns det ett för mig/oss oupptäckt virtuellt land av tillfredställande ritning bortom horisonten. Jag vet bara, personligen, att när jag suttit och ritat på datorn hela dagen, gjort fantastiska kollage eller retuscherat foton så känns det ändå som att jag faktiskt inte gjort något. Jag är konstigt otillfredsställd!

Leave a Comment